Hvert år rammer vi af vinter, og selvom vi alle sammen godt ved det, bliver mange danskere alligevel vinterdeprimerede. Men du kan faktisk undgå det, hvis du følger nogle helt simple råd for vinteren.

Det er alt for at købe godt og varmt tøj til at spise D vitamin. Det handler om at opnå det, som du mister om vinteren i forhold til sommeren. Vi er ikke bygget til at fryse og leve i mørke, og det er grunden til, at vi bliver vinterdeprimerede, fordi vi sidder indenfor i de korte lyse timer.

Undgå en tør hud

Ens hud er ekstremt udsat om vinteren. Hvis du nogensinde har kløet dig selv ekstra meget om vinteren, så er det, fordi din hud er tør. Der er flere metoder til at ordne dette problem. Først og fremmest skal du begynde at have varmere tøj på.

Det er her, at vores halstørklæder kommer ind i billedet. Du undgår at få ondt i halsen, men samtidig varmer du også hele kroppen op. Herudover er det en god idé at bruge creme og lotion, da det gør, at din hud ikke er ligeså tør. Hver gang du har været i bad, skal du bruge creme.

Dit ansigt er især udsat, da det oplever kulde, da du ikke dækker dit ansigt af. Her skal du finde en god ansigtscreme og den bedste øjencreme. På den måde slipper du for at få tør hud, og du vil have det langt rarere hele den vinter.

Med den rette beklædning og creme vil det stort set føles som om, at det stadigvæk er sommer. Hvis du har ondt i led også, så har du heller ikke varmt nok tøj på om vinteren. Det er heller ikke meningen, at du skal få kolde fødder. Varm hele din krop op, og du vil få en mere behagelig vinter.

Overvej kosttilskud

Mangel på D vitamin er et kæmpe problem om vinteren. Der er lavet store undersøgelser, hvor man har målt folks niveau af D vitamin om vinteren og om sommeren. Ikke overraskende producerer vi langt mere D vitamin om sommeren. Der er en helt simpel grund til dette, og det er, at D vitamin kommer af solen.

Dvs. du kan også have mangel på D vitamin om sommeren, hvis du aldrig er udenfor. Det er grunden til, at vi skal være udenfor vis antal minutter om dagen, da vi på den måde, får nok sollys. Det er svært om vinteren, fordi der er mindre sollys. Derfor er det en god idé at spise kosttilskud. Det er en god idé at gå til lægen og få målt dit niveau, for der er ingen grund til at indtage noget, som du ikke har brug for.

Det er let at finde ud af, om du får nok D vitamin, da lægen kan finde ud af det til dig. Hvis du mangler det, kan du købe det i kosttilskud i de fleste butikker. Både i supermarkedet, Matas eller du kan finde det online.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *