Går man op i en sportsgren, gør man det med sjæl. Mange af os ved, hvor mange følelser der ligger i netop den sportsgren, vi har valgt at dyrke eller følge. Sport kan være anledningen til lange diskussioner. Oftest er det dog noget, der samler os. Som nation, som folk, som familier omkring middagsbordet. Når følelserne ikke kan kontrolleres, er der ofte sport involveret.

Følelser skal også være visuelle

Som sportsfans har vi behov for at udtrykke os. Det er ikke ligegyldigt, om vi i offentligheden bærer en spillertrøje fra FCK, FCM, Esbjerg, Brøndby, Vendsyssel, Aab eller AGF, hvis man følger dansk fodbold. Det betyder noget for os. Vi viser, at ’her hører vi hjemme’. Den slags følelser kan der med nemhed sættes ekstra kolorit på. Hvem har fx ikke haft behov for at identificere sig med selve Danmark efter Christian Eriksens kollaps ved EM? Efter den flotte præstation af holdet efterfølgende? For en sportsfanatiker der har fulgt det drama, bør det være åbenlyst at identificere sig med noget større. Og vise at man gør det.

Det ydre skal skaffes

Uanset om man er til sportsmateriale eller merchandise, skal man finde et sted at anskaffe det fra. Om det gælder et par gode løbesko, en god ridehjelm eller et flot halstørklæde fra EM 2020. Sørg for at undersøge markedet. Gør dig selv bevidst om dine ønsker. Få de bedste sportstilbud de rigtige steder fra. Når man først har sagt sport, har man også sagt kvalitet. Og kvalitet bør man ikke gå ned på. Det bidrager nemlig ikke kun fysisk. 

Sport er en identitet

Når det kommer til merchandise, er det selvsagt, at man skal vælge det, der passer til éns humør og éns tilhørsforhold. Det handler om sammenhørighed – identitet. Men det samme gælder også, når man skal vælge sine fodboldstøvler, sin hockeystav, sin ridehjelm, sin badmintonketcher, sine skøjter, sine cykeldæk, sin golfkølle, sine svømmebriller osv. Det betyder noget specielt. Det er vigtigt. Den sport vi dyrker – om vi gør det fra stuen foran fjernsynet, eller om vi udøver den selv – er en integreret del af den, vi er. Og det er vedholdende. Sport er lig passion. Og passion fortjener kvalitet. For sporten bidrager til passionen. Og passionen er det, vi gør bedst!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *